Miért épp szlovén?

Hogy mi jellemző a szlovén nyelvre?

A szlovén nyelv a szláv nyelvek családjába tartozik, így a nyelvtana hasonlít a többi szláv nyelvre, ilyen például a nemek megkülönböztetése. Ami egyedülálló e nyelvben, hogy az egyes szám és a többes szám mellett, a kettes szám is használandó. Az abc-ben összesen csak 25 betű található.
És ami még különleges benne, hogy e nyelv bölcsője egy kis ország, amely annál nagyobb szépséggel dicsekedhet.

Vannak más területek is amelyekkel Magyarországon is híressé vált: Itt elég ha egy pár márkát említek: GORENJE (háztartási gépek), MURA (ruházat), vagy régebben ELAN (sport felszerelés). Emellett nagy sport múlttal is rendelkezik, főleg téli sportok között. Csak egy pár nevet említsek: Bojan Križžaj, Jure Franko, Mateja Svet (síelők) Miro Cerar, Leon ŠŠtrukelj (sportgimnasztika) vagy a maiak között Zlatko Zahovič (labdarugás)

Talán egy páran emlékeznek még Ivan Krambergerre aki a Negova-i jótevőként lett ismert.

Szlovén nyelv ismeretét ajánljuk azoknak, akik a magyar-szlovén kapcsolatok (gazdasági, sport, kulturális stb.) ígéretes jövőjében bíznak és tenni akarnak ezek érdekében vagy netán családtagja között valaki szlovén és meg akarja lepni, vagy az ottani gyakori időtöltés miatt (nyaralás, kirándulás) szeretné az ottani embereket megérteni, vagy egyszerűen szereti a szláv nyelveket és egy különleges nyelvet szeretne megtanulni.

E cél elérésében szívesen segítünk.

Egy országot és lakosait úgy ismerhetünk meg jobban, ha megtanuljuk a nyelvét.

Pojanec Marko

Általános tudnivalók

Szlovénia Alpok déli részén fekszik, sok magas heggyel melyeket sűrű erdők borítanak. Így ideális hely a kirándulások, síelések szervezésére, sőt nyáron a kis tengerpart is vonzza a turistákat, és emellett még sok más látni való van (pl. Postojna-i cseppkőbarlang, vagy Bohin és Bled tavak). Össz területe 20.251 km2 Összesen 2 millió lakosa van azaz 97,1 lakó/km2 Fővárosa Ljubljana Nagyobb városai: Maribor, Celje, Kranj, Velenje, Koper Pénzneme:Tolár (SIT)

Tovább olvasom

Jelenleg nincs szlovén nyelvű tanfolyamunk.

De írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Interaktív tesztek szlovén nyelvből Interaktív tesztek

A tesztkérdések megválaszolása után lehetősége van elküldeni az Effy nyelviskolának a teszt eredményét. Ez alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot és az Ön nyelvtudásának megfelelő tanfolyamot ajánlunk.

Hasznos linkek szlovén nyelvhez Hasznos linkek