Miért épp török?

Mert angolul nem tudott megtanulni, s szeretné visszanyerni önbizalmát.

Mert megragadta az isztambuli Nagy Bazár nyüzsgése, a müezzin imára hívó szava, a tenger, a hegyek, a világörökség részét képező megannyi természeti csoda, az ókori birodalmak emlékei, és mindenek fölött a török vendégszeretet.

És az a tény, hogy minket jobban szeretnek, mint más nemzeteket.

Az egész történet még a pusztában kezdődött, s ezt a török nem is feledi: testvérként tekintenek ránk a mai napig. Történelemkönyveikben is megtaláljuk a magyarokat “Kisebb török népek” címszó alatt. Az a 150 év, amit mi a hódoltság koraként éltünk meg, számukra a családegyesítést jelentette a nagy és dicsőséges Oszmán Birodalom égisze alatt. Ez a birodalom volt az is amely menedéket adott előbb II.Rákóczi Ferencnek, később pedig Kossuth Lajosnak is.

A török nyelv történetének szintén részesei vagyunk. A XX. század közepe táján kezdődött nagy társadalmi és kulturális átalakulás keretében zajlott le a nyelvújítás, amely nemcsak mintául vette a XIX. századi magyar törekvéseket, hanem magyar tudósokat kért és kapott, ők alkották meg a latin betűs mai török ábécét, gondolták át a nyelv rendszerét, adtak példát és módszert a régi török szavak újjáélesztésére. Erre égető szükség volt, mert ahogy a német és latin rátelepedett a mi nyelvünkre, úgy nyomta el az arab és perzsa nyelv a törököt.

Ez az a nyelv, amelynek jó néhány szavát minden magyar, anyanyelve jogán már most biztosan ismeri. Valójában azonban a nyelv rendszere, a nyelvtan,az ami megragadja az embert.

Biztatta már Önt tanár, hogy mondja úgy, ahogy magyarul mondaná?

Ha törökül tanul, nem kerül elő hetente öt kivétel, nincsenek nemek, sem azoknak megfelelő ragozási táblázatok, nincs perfektum, kötőmód, se igekötők vagy elöljárók.

S ha ezt most nem hiszi, eláruljuk: lesz azért nehéz is benne. De nem most.

Tovább olvasom

Nemsokára induló török tanfolyamok

Török kezdő

Hétfőnként 16:15Heti 1 x 90 percElső nap: 2022. május 23.Érdekel

Török nem kezdő

Szerdánként 18:15Első nap: 2022. június 8.Érdekel

Tervezett török tanfolyamok

Török igény szerint

onlineÉrdekel

Török felmérés alapján

Személyes, kiscsoportosÉrdekel

Nem találja az Önnek megfelelő török nyelvű tanfolyamot?

Írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Interaktív tesztek török nyelvből Interaktív tesztek

A tesztkérdések megválaszolása után lehetősége van elküldeni az Effy nyelviskolának a teszt eredményét. Ez alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot és az Ön nyelvtudásának megfelelő tanfolyamot ajánlunk.

Hasznos linkek török nyelvhez Hasznos linkek