Miért épp görög?

Arra hogy miért érdemes újgörög nyelven megtanulni ezer és egy okunk lehet, ezért csak néhányat emeljünk ki ezek közül.

Először is

Mert azt nyilván mindenki tapasztalta, aki Görögországban járt, a görögök semmitől sem hatódnak meg jobban , mint ha egy külföldi az ő csodálatos anyanyelvükön szólal meg. Attól a pillanattól kezdve már nem turistaként, hanem családtagként, barátként, szívesen látott vendégként kezelik az jövevényt.

Ha valaki a görögök valódi életébe kíván bepillantást nyerni, és nem csupán a turista csalogató kék -fehér -buzukis – zorbás felszínre kiváncsi, akkor elengedhetetlen a személyes beszélgetés, valamint- ugyebár- a görör nyelv ismerete.

Másodszor:

A görög nem csak a heroikus ősidőkben rendelkezett figyelemre méltó kultúrával, hanem a jóval kevesebbet emlegetett középkorban és a jelenben is.

A népzene, a költészet, s a görögök számára oly fontos ortodox egyházi kultúra világa másképpen, mint az élő nyelv ismerete nélkül- megközelíthetetlen.

E művek magyar- vagy akár angol- fordítására várni: reménytelen.

És végül:

A görög nyelv szép. Európa legrégebben élő nyelve, s egyben az egyben az egyik legdallamosabb is: zeneisége a nyelv egészét áthatja, annak egyik legfontosabb alaptörvényét jelenti. Az embert csodálat tölti el , ha látja, mint él, alakul, formálódik ma is ez az évezredek alatt kikovácsolódott nyelv, melyen egykor olyan hangok szólaltak meg, mint Szophoklészé, Homéroszé, vagy Szent Pál Apostolé.

Nacsinák Gergely András
görögtanár

Tovább olvasom

Tervezett görög tanfolyamok

Görög kezdő

17:00Heti 1 x 90 percÉrdekel

Nem találja az Önnek megfelelő görög nyelvű tanfolyamot?

Írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Interaktív tesztek görög nyelvből Interaktív tesztek

A tesztkérdések megválaszolása után lehetősége van elküldeni az Effy nyelviskolának a teszt eredményét. Ez alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot és az Ön nyelvtudásának megfelelő tanfolyamot ajánlunk.

Hasznos linkek görög nyelvhez Hasznos linkek