Miért épp portugál?

Miért is érdemes portugálul tanulni?

Hát például, mert ezzel a nyelvvel bármely földrészen elboldogulhatsz hála Portugália kiterjedt gyarmati rendszerének, amiből mára csak a nyelvi hasonlóságok maradtak meg. Dél-Amerikában Brazíliát járhatod be nyelvi akadályok nélkül, Ázsiában Goa, Makaó, Kelet-Timor kapui tárulnak fel előtted, Afrikában Mozambik, Angola, Sao Tomé és Príncipe-szigetek és a Zöldfoki-szigetek lakói lehetnek a barátaid. A világon több mint 200 millióan beszélik a portugált.

Nálunk választhatsz is, hogy nemzetközi portugál nyelvet szeretnél tanulni vagy inkább a brazil portugállal ismerkednél meg.

A portugál nyelv mindkét változatának elsajátítása számos előnnyel jár, mivel a nyelv egyre jobban terjed mind az üzleti életben, mind a popkultúrában. A brazil portugál nyelvet sok nyelvtanuló szerint könnyebb megtanulni, mint az európai portugált.

Mindegyik nyelv gyönyörű a maga módján, de a brazil portugál nyelv talán az egyik legszebb. Egyszerűen gyönyörű nyelv! Nagyon szép a hangzása, mivel a beszélők sok intonációt használnak a beszédükben, különösen Brazíliában.

A portugál nyelv rendkívül dallamos és nagyon kellemes hallgatni vagy beszélni. A portugál nyelv intonációja olyan szép, mint egy dal.

A család nagyon fontos Portugáliában
Portugáliában a család a minden, és az olyan hagyományok, mint a hosszú vasárnapi ebédek a családdal, a mai napig élnek. A legtöbb portugál város kiváló családbarát légkörrel büszkélkedhet.

A portugál emberek barátságosak, barátságosak és barátságosak.
A portugálok arról híresek, hogy nagyon vendégszerető nép, és nagy örömmel fogadják a többi embert. Bár az első benyomások egyes esetekben mást mondanak, a portugálok többsége otthon érzi majd magát, és boldogan tesznek meg mindent, hogy segítsenek, ami nagyszerű vendéglátóvá teszi őket.

A portugálok büszkék országukra és kultúrájukra
Nem titok, hogy a portugálok nagyon hazafiasak, és sok szempontból büszkék országukra és kultúrájukra. Szeretik megmutatni országukat a turistáknak, és kiváltságnak tartják, ha az emberek úgy döntenek, hogy Portugáliába látogatnak vagy oda költöznek. Ebbe beletartozik a portugál nyelv is, amelyet büszkén beszélnek, bár a portugálok általában elég jól beszélnek angolul.

Az ételek nagyon fontosak a portugálok számára
A portugálok nagyon büszkék a gasztronómiájukra, és szeretik azt megmutatni. A portugál ételek általában egészségesek, és a friss termékekre összpontosítanak, a friss halak és húsok gyakran a középpontban állnak. Ez a mediterrán étrend országonként megint csak nagyon eltérő, a tengerparti régiókban a halételeket és a híres “bacalhau”-t részesítik előnyben, míg az ország más részei a helyi sajtokkal büszkélkednek.

A portugálok szeretnek beszélgetni
A portugálok általában beszédes társaság, és akár egy kávé mellett, akár vacsorára hívva, ha Portugáliába költözik, a helyieknek rengeteg kérdése lesz Önhöz. Ez azt jelenti, hogy Portugáliában elég könnyű barátokat szerezni, mivel cserébe a portugálok is nagyon szívesen mesélnek neked az országukról és a kultúrájukról, ahogy azt már említettük.

Pont te ne tudnál beülni egy Fado-házba Lisszabonban és tőkehalat vagy pacalt kérni portugálul? Itt az ideje neked is megismerkedni ezzel a csodás kultúrával, a sok felfedezővel, az arab világ hagyatékával, a magyarokhoz oly hasonló melankolikus, de csupa szív emberekkel! Ugye ezerszer álltál már a metróra várva a Deák téren és próbáltad kibogarászni a színes csempék feliratait?

Ugye nincs szükség több indokra? Gyere, és tanulj te is portugálul!

Tovább olvasom

Tervezett portugál tanfolyamok

Portugál középhaladó

18:00Brazil anyanyelvi tanárralÉrdekel

Nem találja az Önnek megfelelő portugál nyelvű tanfolyamot?

Írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Interaktív tesztek portugál nyelvből Interaktív tesztek

A tesztkérdések megválaszolása után lehetősége van elküldeni az Effy nyelviskolának a teszt eredményét. Ez alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot és az Ön nyelvtudásának megfelelő tanfolyamot ajánlunk.

Hasznos linkek portugál nyelvhez Hasznos linkek