Miért épp litván?

A litván nyelv olyan, mint egy edzés az agynak: antropológusok szerint archaikus betűi és szokatlanul hangzó szavai valósággal megmozgatják az agyunkat. A nyelv valóban régi, és hasonlít a klasszikus indiai szanszkrit nyelvre, valamint bizonyos mértékig az ókori latinra és görögre is. A legrégebbi még élő indoeurópai nyelvet a mai napig kutatják a tudósok.

Mit kell tudni a litvánról? A mondatban lévő szavak közötti kapcsolatok jelölésére prepozíciók helyett szóvégződéseket használ. A szavaknak hangsúlyai vannak, amelyek teljesen megváltoztathatják a jelentésüket attól függően, hogy hogyan használják őket. Szeretjik a kicsinyítőképzőket, és nincsenek káromkodó szavaik. Ha a litvánok úgy érzik, hogy káromkodniuk és szitkozódniuk kell, akkor esetleg fűkígyónak vagy varangynak neveznek valakit. Van egy olyan betű is, az „ė”, amely egyetlen más nyelvben sem létezik. Ez a betű a nőiesség szimbóluma, mert a női nevek végén használják.

Tervezett litván tanfolyamok

Litván kezdő

16:15Érdekel

Nem találja az Önnek megfelelő litván nyelvű tanfolyamot?

Írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Hasznos linkek litván nyelvhez Hasznos linkek