Bemutatkozunk

A nyelvstúdió

Az Effy Stúdió nyelvoktatási tevékenységgel immár közel 35 éve van jelen a hazai nyelvoktatási piacon, melynek egyik folyamatosan fejlődő szereplője.

Nemcsak nyelvbarát, hanem emberbarát is, hiszen tanáraink nemcsak nyelvet oktatnak, hanem megidézik az adott ország hangulatát, segítenek közelebb kerülni, megbarátkozni úgy a nyelvvel, mind az emberekkel.

wordle-helloEgy kifordított Bábel-tornya működik nálunk, ahol nem a távolodás, hanem a közeledés, a közösségépítés a cél. A közösség földgolyónyi. Mi csak csírákat nevelünk ugyan, s nincs statisztikánk arról, hogy a tőlünk kikerült tanulók a világ ezer s ezer pontján hogyan boldogulnak. Egy falat beterítő mennyiségű képeslap azonban az irodában azt mutatja, hogy szétkerültek a csírák a világba, s növekedésük során gondolnak ránk. Aztán égbe s földbe szöknek, s mi büszkén hallgatjuk lelki füleinkkel a felreppenő mondatfoszlányokat… Jöjjön be hozzánk, hallgassa meg Ön is!

Az Effy Stúdió egy budapesti nyelviskola, mely a belvárosban, a Blaha Lujza téren indít rugalmas órarenddel mini csoportos nyelvtanfolyamokat, illetve igény esetén magánórákat szervez 42 különböző nyelv, köztük számos ritka nyelv elsajátításához.

Induló idegennyelv tanfolyamok

Az Effy Stúdió az alábbi nyelveken indít nyelvtanfolyamokat, illetve szervez magánórákat: angol, arab, bolgár, bosnyák, cseh, dán, észt, finn, francia, Irish Gaelic, újgörög, ógörög, hindí, héber, holland, horvát, japán, katalán, kínai, latin, lapp, lengyel, magyar, mongol, német, norvég, olasz, orosz, perzsa, portugál, román, spanyol, svéd, szanszkrit, szerb, szlovák, szlovén, török, tibeti, ukrán.

Nyelvtanfolyam típusok

Az oktatás szóbeli kommunikáción alapul, beszédcentrikus, de egyénre/csoportra szabottan ismétlő, nyelvtani rendszerező, nyelvvizsgára felkészítő ill. szaknyelvi oktatás is folyik az alábbi típusú tanfolyamok keretében:

  • Alapvizsgafelkészítő tanfolyamok
  • Normál intenzitású nyelvtanfolyamok
  • Gyorsított nyelvtanfolyamok
  • Intenzív nyelvtanfolyamok
  • Nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok
  • Üzleti nyelv tanfolyamok
  • Szaknyelvi tanfolyamok
  • Oktatás idegen nyelvről idegen nyelvre
  • Céges kihelyezett tanfolyamok
  • Online nyelvtanfolyamok

Nyelvoktatás helye – Nyelvoktatás a belvárosban

Az Effy Stúdió a Blaha Lujza téren található, így könnyen megközelíthető mind a Pestről, mind pedig Budáról.

Ezen kívül kihelyezett tanfolyamok, céges nyelvtanfolyamok megszervezését is vállaljuk. Illetve lehetőséget biztosítunk online nyelvtanulásra is.

Tanfolyam időpontok

Rugalmas órarend

A tanfolyamok az érdeklődők igényeihez igazodva folyamatosan indulnak: a jelentkezők adják meg mikor érnek rá és milyen rendszerességgel szeretnének járni, mennyi időt szánnak a tanulásra. Az Effy Stúdió ez alapján szervezi meg a csoportot, és amikor kialakul a megfelelő létszám és időpont, a tanfolyam elindul.

Óráink 45 és 60 percesek, de 90 vagy 120 perces órát is tartunk. A tanfolyamok hossza a létszám függvényében változik: egyéni 10 órás, 2 fős 20 órás stb.

A tanfolyamot egyéni elhatározás alapján – csoport esetén a csoporttársak közös döntése alapján – szüneteltetni, majd tetszőleges időpontban – egy éven belül – folytatni lehet.

Egyéni oktatás esetén a tanuló 24 órával a kitűzött időpont előtt lemondhatja, vagy más időpontra teheti át a következő órát.

A csoporttól bármely okból lemaradt tanulók egyéni óra keretében felzárkózhatnak, ill. kérésükre magasabb szintű csoportba kerülhetnek.

Késő délutáni, esti tanfolyamok

Az Effy Stúdió nyelvtanfolyamai hétfőtől csütörtökig 14-21 óráig, szombaton 9 és 15 óra között vehetőek igénybe, ezáltal lehetőséget adnak a munka melletti nyelvtanulásra, hiszen késő délutáni és esti időpontokban is lehet nálunk tanulni.

Oktatási módszerek

A képzés kommunikatív szemléleten alapuló, kifejezetten készségre szabott tanmenet alapján történik. A csoportok szintfelmérő tesztek alapján kerülnek kialakításra, majd a tanulók céljaihoz és igényeihez igazodva alakítja ki a tanár a tanmenetet. Miután kis létszámú csoportokról van szó (max. 7 fő), a haladás dinamikus, a fejlődéséhez szükséges kellő segítséget mindenki megkapja.

A magánórák esetében még ennél is tágabb tér nyílik a tanmenet egyénre szabott összeállítására, az érdeklődési kör, lehetőség és képesség alapján a haladási tempó és az elérni kívánt cél meghatározására.

Mini csoportos tanfolyamok

A tanfolyamok többségén 2-4 fő vesz részt, ez csoportélményt nyújt, segít a feladatok megfelelő felosztásában, sokféle szituáció feldolgozására ad lehetőséget, ugyanakkor sem a tanár, sem a tanulók figyelme nem oszlik túl sok irányba, a koncentráció célzottabb, a tanulás hatékonyabb, mint nagy létszámú csoportokban.

Magánórák

Kifejezetten egyénre szabott órák, ahol a tanuló kívánságai mérvadóak mind a témákat, mind a módszereket, mind a tanulási tempót illetően.

Nyelvtanárok

Intézményünkben nagy tudású, az adott kultúrát jól ismerő (egyes nyelvek esetében anyanyelvi), nagy gyakorlattal és empátiával rendelkező tanárok tanítanak, az adott nyelv sajátosságainak megfelelő módszerekkel.

Nyelvkönyvek és szótárak

Tankönyvet a tanulók tudásszintjének és érdeklődésének megfelelően ajánlanak tanáraink, melyek beszerzésében segítséget nyújtunk.

Jelentkezés nyelvtanfolyamokra

Történhet interneten, telefonon vagy személyesen.

Az egész év folyamán, folyamatosan lehet jelentkezni: a jelentkező által megadott szint, időpont és intenzitás figyelembevételével folyamatosan alakulnak a csoportok és indulnak a tanfolyamok.

Csatlakozás működő csoporthoz

Ha egy csoport még befogadóképes, lehetőség van már meglévő csoporthoz a tanfolyam közben is csatlakozni. Az érdeklődő efelől ingyenes óralátogatás és tanári konzultációt követően dönthet. Ha az óralátogatásról kellemes benyomásokkal távozik, és a csoport is szívesen látja Önt, kívánsága és a tanár javaslata szerint bármikor csatlakozhat.

Szintfelmérő tesztek

A jelentkezést megkönnyítendő, honlapunkon szintfelmérő teszteket találnak, melyek kitöltése előzetesen is segítséget nyújt a megfelelő csoport kiválasztásában.

A szintfelmérés ingyenes, csakúgy, mint egy hasonló célú személyes találkozás, rövid beszélgetés leendő tanárával.

Ingyenes próba nyelvóra

Csoporthoz való csatlakozás előtt lehetőség van óralátogatásra, mely ingyenes.

Kihelyezett oktatás esetén céges partnereink kérésére referencia órát tartunk, mely szintén ingyenes.