Miért épp szerb?

A tanulók egy része azért választja ezt a nyelvet, mert van valamilyen családi kötődése az illetőnek (pl.: a nagyszülők még beszélték a nyelvet, de a szülők már nem beszélték és így nem is adták tovább). Vagy üzleti okokból hasznosnak véli. A kultúrális és gazdasági együttműködést pedig jelentősen megkönnyíti a nyelv ismerete. Jó érzés és praktikus hogy munkatársaival legalább társalgási szinten meg tudja magát értetni.

Ne feledjük el, ez egy szomszédos ország, Szerbia hivatalos nyelve. Így érv lehet az is hogy kíváncsi a „szomszédaira”. Jó tudni milyenek is akikkel együtt élünk. :-)

A mai világban szinte már elvárás, hogy az ember legalább tudjon angolul vagy németül. Ezek mellett a szerb egészen egzotikusnak hangzik. Ez is lehet oka a választásnak.

Maga a nyelv (szerb) nagyon dallamos és temperamentumos. Ez annak köszönhető, hogy a Balkán szívében elhelyezkedő Szerbia lakosaira jellemző a mediterrán viselkedés. Ezt azért is érdemes megemlíteni, mert egy nyelv megtanulásakor az adott kultúrával is megismertetjük tanulóinkat.

Az órák pörgősek, vidám hangulatban telnek.

Brczán Danica

Tovább olvasom

Jelenleg nincs szerb nyelvű tanfolyamunk.

De írja meg nekünk, hogy hetente hányszor, hány órában, mely napokon, milyen időpontokban ér rá? Csoportos vagy egyéni tanfolyamra járna szívesen?Megírom

Interaktív tesztek szerb nyelvből Interaktív tesztek

A tesztkérdések megválaszolása után lehetősége van elküldeni az Effy nyelviskolának a teszt eredményét. Ez alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot és az Ön nyelvtudásának megfelelő tanfolyamot ajánlunk.

Hasznos linkek szerb nyelvhez Hasznos linkek